Ik vond de cursus leerzaam


Wendy van Leeuwen Ouder brugklas

Ik vond de cursus leerzaam. Ik heb vooral geleerd dat zowel straffen als belonen niet helpt, dus dat je anders moet denken. En vooral het gesprek aangaan met je kind.

Ik heb geleerd om los te laten


Carola Runsink Ouder brugklas

Ik vond het super leerzaam, het is vooral een verandering van mindset bij mezelf. Ik heb geleerd om los te laten. Niet controleren maar in gesprek gaan en blijven.

Veel praktische tips om het geleerde in de praktijk te brengen


Phillipe Coerten Ouder klas 2

Ik vond het een heel uitgebreide en praktische cursus. Veel praktische tips om het geleerde in de praktijk te brengen. Dat geeft handvatten om het op te pakken en daarom zou ik het zeker aanbevelen! Wat goed was, was ook het stukje vragen stellen aan ons en daar dan op in gaan. Ik denk dat we veel info hebben die we "gewoon" in de praktijk moeten brengen.

Je leert vooral je kind het zelf te laten doen


Bart van de Winkel Ouder

Eigenlijk zou iedere ouder voordat hun kind naar de brugklas gaat deze cursus moeten doen. Zonder dat je het zelf beseft, maak je snel fouten. Terwijl het niet eens heel ingewikkeld hoeft te zijn. Je leert vooral je kind het zelf te laten doen.

Ik vond het vier leerzame avonden


Leonie Buchner-Schuring Ouder klas 2

Ik vond het vier leerzame avonden, ik heb een goed beeld gekregen van de begeleiding van je kind naar en op de middelbare school. Ik zou het zeker aanraden, voor ouders groep 8, klas 1 en zeker bij motivatieproblemen van je kind. Het heeft me ook inzicht gegeven in mijn eigen gedrag.

Het heeft mijn ‘kijk’ op het begeleiden van onze kids echt veranderd


Kim van der Welle Ouder brugklas

Erg leuk en leerzaam! Het heeft mijn ‘kijk’ op het begeleiden van onze kids echt veranderd. Ik vind ook de ‘psychologie’ erachter heel interessant en kijk nog veel filmpjes/theorie terug.

Ik heb van alle avonden iets opgestoken en dat vind ik echt een compliment waard!


Chantal Loose Ouder brugklas

Ik vond de oudercursus huiswerkbegeleiding & motivatie heel interessant en leerzaam. Hierdoor heb ik beter inzicht gekregen in hoe om te gaan met de discrepantie tussen de motivatie van mijn kind en die van mijzelf. Ik heb vooral gezien dat ik hierin zelf een belangrijke rol heb en dat het loslaten juist the key tot succes kan zijn. Ik heb van alle avonden iets opgestoken en dat vind ik echt een compliment waard!

Veel informatie. Het zet je aan het denken en je kunt er meteen mee aan de slag.


Maribel van der Linde Ouder groep 8

Veel informatie. Het zet je aan het denken en je kunt er meteen mee aan de slag. Het gaat om loslaten en de verantwoordelijkheid laten waar die hoort. Ook belangrijk is een groei mindset...een goede opening om het gesprek aan te gaan in plaats van de strijd

Heel veel aan gehad


Morene de Frel Ouder klas 1

Heel veel aan gehad! Voelde ook als een steun tijdens de laatste periode van het schooljaar. En ook steeds weer een reminder om de aanpak van mijn kind meer los te laten. Ik heb een aantal dingen uit de cursus uitgeprobeerd en gemerkt dat deze werkten. Dat gaf mij weer extra moed!

Cursus met heldere uiteenzetting.


Emily Kik Ouder klas 1

Helaas heb ik niet live kunnen aanhaken bij de 4 trainingsavonden. Wel heb ik alles met veel interesse teruggekeken. Wij hebben een zoontje van 12 (VMBO kader-tl) die een motivatieprobleem heeft en een onderpresteerder is (hoogste score uit je testje). Gelukkig valt het met z’n cijfers nog aardig mee. We zijn al bezig om bepaalde technieken uit je cursus toe te passen en het leidt eigenlijk al direct tot een betere situatie (tot mijn eigen verbazing :-)). Loslaten en zelf op laten lossen. Over 2 weken is er een toetsweek, dan zal ik waarschijnlijk wat meer moeite hebben met loslaten omdat het dan toch echt om de cijfers gaat, maar we zullen zien… Ik wil je via deze weg hartelijke bedanken voor deze cursus met je heldere uiteenzetting.

Je wordt er echt wijzer van!


Anoniem (oppas)ouder

Ik zou zeker andere ouders en of verzorgers adviseren deze cursus te volgen in groep 7 en 8 maar ook op de middelbare. Met name de kinderen die eigenlijk nooit iets hebben uitgevoerd op school, zijn niet gewend te plannen. Vooral deze kinderen hebben inzicht nodig over wat ze nooit hebben geoefend. Er is veel aandacht voor de communicatie met pubers die worstelen met huiswerk. De oudercursus heeft mij vooral inzicht gegeven in wat ik NIET en WEL moet doen. Ik ben namelijk geneigd de verantwoording over te nemen en me overal mee te bemoeien. Ga aub kijken naar de cursus. Je wordt er echt wijzer van.

Super interessant, ik heb nieuw inzichten gekregen


Viola Ouder

Super interessant, ik heb nieuw inzichten gekregen.
En de inzichten die ik wel wist, daar ben ik weer even heel bewust van geworden. Wat ik er voor mezelf heb uitgehaald, is dat ik mijn zoon meer moet loslaten, vertrouwen uitstralen dat hij het wel kan, dat hij zijn huiswerk maakt etc. Ook dat ik meer op het proces moet gaan zitten, als hij bijv. met een onvoldoende thuiskomt of een lager cijfer, dan hij zelf voor ogen had.
Ik merk door dit te doen, dat het echt al een stuk beter gaat thuis. En daarnaast complimenteer ik hem, maar geef ik ook aan dat hij trots op zichzelf kan zijn. Naast dat ik vraag hoe hij zich voelt of zelf denkt over de dingen. Ik hoop hem hierdoor meer zelfvertrouwen te geven en hem ook verantwoordelijk te stellen voor zijn eigen proces. Dus inzicht te geven.
Op deze manier zie ik hem steeds iedere dag een beetje groeien.

Ik raad deze cursus absoluut aan. Ik heb de tip van een vriendin gekregen, deze cursus te volgen. Zij geeft aan er echt profijt van te hebben.
Zelf merk ik, door nu al bepaalde dingen toe te passen, thuis ook absoluut meer rust te hebben, minder strijd. Iets wat voor beide partijen heel prettig is. Het is absoluut niet zo, dat alles nu op rolletjes loopt, maar bewustwording, inzicht krijgen hoe de dingen aan te pakken is meer dan welkom geweest.
Met deze handvatten, gaan wij hier thuis zeker mee verder.

Zeker zinvol!


Anoniem Ouder kind in Mavo1

Het was prettig, met praktijkvoorbeelden. Vaak dingen die je eigenlijk wel weet maar waar je nu bewust voor gemaakt wordt. Dus zeker zinvol!

Eyeopeners


Anoniem Ouder kind in 1MH en 3 M

Genoeg informatie gekregen om thuis mee aan de slag te gaan. Eyeopeners. Ik raad de cursus aan omdat je er veel tips uithaalt en het praktisch is.

Goed om het weer helder te krijgen


Anoniem Ouder brugklas

Het was leerzaam. In je achterhoofd weet je toch al wel veel maar het is goed om het weer helder te krijgen.

Ik raad de cursus aan


Anoniem Ouder, kind in 2 Mavo

Het was prettig om te leren en te verdiepen in de rol kind-ouder-school. Het maakt het inzichtelijker. Ik raad de cursus aan omdat het meer betrokkenheid en inzicht geeft bij het (leer)proces van je kind.

Inzicht in het omgaan met je kind


Anoniem Ouder, kind in 2 Mavo

Het was leerzaam en interessant. Je krijgt inzicht in het omgaan en denken van je kind.

Leerzaam en interessant


Anoniem Ouder, kind in 1 MH

Ik vond het leerzaam en interessant. Ik raad de cursus aan omdat het een nieuw/ander beeld van begeleiden geeft.

Ik ben er heel blij mee!


Anoniem Ouder

Ik ben er blij mee! Goede opbouw en het sterkt me in mijn opvoedkeuzes; op deze manier ga ik eigenlijk al met mijn kinderen om, maar was daar wel eens onzeker over. Ook nog veel nieuwe tips en vooral de structuur is fijn. Ik raad de cursus aan omdat het veel handvaten geeft; hoe je ook op dit moment opvoedt of de problemen aanpakt.Ik

>