Lees wat andere ouders zeggen


Super interessant, ik heb nieuw inzichten gekregen

Super interessant, ik heb nieuw inzichten gekregen.
En de inzichten die ik wel wist, daar ben ik weer even heel bewust van geworden. Wat ik er voor mezelf heb uitgehaald, is dat ik mijn zoon meer moet loslaten, vertrouwen uitstralen dat hij het wel kan, dat hij zijn huiswerk maakt etc. Ook dat ik meer op het proces moet gaan zitten, als hij bijv. met een onvoldoende thuiskomt of een lager cijfer, dan hij zelf voor ogen had.
Ik merk door dit te doen, dat het echt al een stuk beter gaat thuis. En daarnaast complimenteer ik hem, maar geef ik ook aan dat hij trots op zichzelf kan zijn. Naast dat ik vraag hoe hij zich voelt of zelf denkt over de dingen. Ik hoop hem hierdoor meer zelfvertrouwen te geven en hem ook verantwoordelijk te stellen voor zijn eigen proces. Dus inzicht te geven.
Op deze manier zie ik hem steeds iedere dag een beetje groeien.

Ik raad deze cursus absoluut aan. Ik heb de tip van een vriendin gekregen, deze cursus te volgen. Zij geeft aan er echt profijt van te hebben.
Zelf merk ik, door nu al bepaalde dingen toe te passen, thuis ook absoluut meer rust te hebben, minder strijd. Iets wat voor beide partijen heel prettig is. Het is absoluut niet zo, dat alles nu op rolletjes loopt, maar bewustwording, inzicht krijgen hoe de dingen aan te pakken is meer dan welkom geweest.
Met deze handvatten, gaan wij hier thuis zeker mee verder.

Viola ... Ouder

Heel informatief en zeer herkenbaar

De oudercursus is heel informatief en ook zeer herkenbaar. Heel duidelijk uitgelegd, Mariken. Ik heb geleerd mijn kind(eren) meer hun eigen verantwoordelijkheid te laten nemen. En meer geïnteresseerd en coachend zijn ipv als hulpverlener. Ik raad de oudercursus zeker aan! Je haalt er veel uit.

Lonetta ... Ouder

Eyeopeners

Genoeg informatie gekregen om thuis mee aan de slag te gaan. Eyeopeners. Ik raad de cursus aan omdat je er veel tips uithaalt en het praktisch is.

Anoniem ... Ouder kind in 1MH en 3 M

Veel informatie. Het zet je aan het denken en je kunt er meteen mee aan de slag.

Veel informatie. Het zet je aan het denken en je kunt er meteen mee aan de slag. Het gaat om loslaten en de verantwoordelijkheid laten waar die hoort. Ook belangrijk is een groei mindset...een goede opening om het gesprek aan te gaan in plaats van de strijd

Maribel van der Linde ... Ouder groep 8

Goed om het weer helder te krijgen

Het was leerzaam. In je achterhoofd weet je toch al wel veel maar het is goed om het weer helder te krijgen.

Anoniem ... Ouder brugklas

Je leert vooral je kind het zelf te laten doen

Eigenlijk zou iedere ouder voordat hun kind naar de brugklas gaat deze cursus moeten doen. Zonder dat je het zelf beseft, maak je snel fouten. Terwijl het niet eens heel ingewikkeld hoeft te zijn. Je leert vooral je kind het zelf te laten doen.

Bart van de Winkel ... Ouder

Heel veel aan gehad

Heel veel aan gehad! Voelde ook als een steun tijdens de laatste periode van het schooljaar. En ook steeds weer een reminder om de aanpak van mijn kind meer los te laten. Ik heb een aantal dingen uit de cursus uitgeprobeerd en gemerkt dat deze werkten. Dat gaf mij weer extra moed!

Morene de Frel ... Ouder klas 1

Ik ben er heel blij mee!

Ik ben er blij mee! Goede opbouw en het sterkt me in mijn opvoedkeuzes; op deze manier ga ik eigenlijk al met mijn kinderen om, maar was daar wel eens onzeker over. Ook nog veel nieuwe tips en vooral de structuur is fijn. Ik raad de cursus aan omdat het veel handvaten geeft; hoe je ook op dit moment opvoedt of de problemen aanpakt.Ik

Anoniem ... Ouder

Je wordt er echt wijzer van!

Ik zou zeker andere ouders en of verzorgers adviseren deze cursus te volgen in groep 7 en 8 maar ook op de middelbare. Met name de kinderen die eigenlijk nooit iets hebben uitgevoerd op school, zijn niet gewend te plannen. Vooral deze kinderen hebben inzicht nodig over wat ze nooit hebben geoefend. Er is veel aandacht voor de communicatie met pubers die worstelen met huiswerk. De oudercursus heeft mij vooral inzicht gegeven in wat ik NIET en WEL moet doen. Ik ben namelijk geneigd de verantwoording over te nemen en me overal mee te bemoeien. Ga aub kijken naar de cursus. Je wordt er echt wijzer van.

Anoniem ... (oppas)ouder

Veel praktische tips om het geleerde in de praktijk te brengen

Ik vond het een heel uitgebreide en praktische cursus. Veel praktische tips om het geleerde in de praktijk te brengen. Dat geeft handvatten om het op te pakken en daarom zou ik het zeker aanbevelen! Wat goed was, was ook het stukje vragen stellen aan ons en daar dan op in gaan. Ik denk dat we veel info hebben die we "gewoon" in de praktijk moeten brengen.

Phillipe Coerten ... Ouder klas 2

Goede leerzame cursus, soms wat confronterend

Goede leerzame cursus, soms wat confronterend. Ondanks volledig digitaal toch het gevoel dat de training 'dichtbij' was. Duidelijke uitleg en ahv (eigen) praktijkvoorbeelden. Ik heb geleerd dat verandering een lang proces is. Verwacht geen snelle resultaten. Verandering moet ook vanuit kind komen waarbij de ouder 'begeleid' en niet stuurt. Ik raad de cursus zeker aan. Het helpt je als ouder ook even 'op pauze' te zetten om na te denken (door de tijd die je vrij maakt voor de cursus).

Anoniem ... Ouder

Zeker zinvol!

Het was prettig, met praktijkvoorbeelden. Vaak dingen die je eigenlijk wel weet maar waar je nu bewust voor gemaakt wordt. Dus zeker zinvol!

Anoniem ... Ouder kind in Mavo1

Ik heb geleerd om los te laten

Ik vond het super leerzaam, het is vooral een verandering van mindset bij mezelf. Ik heb geleerd om los te laten. Niet controleren maar in gesprek gaan en blijven.

Carola Runsink ... Ouder brugklas

Ik raad de cursus aan

Het was prettig om te leren en te verdiepen in de rol kind-ouder-school. Het maakt het inzichtelijker. Ik raad de cursus aan omdat het meer betrokkenheid en inzicht geeft bij het (leer)proces van je kind.

Anoniem ... Ouder, kind in 2 Mavo

Inzicht in het omgaan met je kind

Het was leerzaam en interessant. Je krijgt inzicht in het omgaan en denken van je kind.

Anoniem ... Ouder, kind in 2 Mavo

Ik vond de cursus leerzaam

Ik vond de cursus leerzaam. Ik heb vooral geleerd dat zowel straffen als belonen niet helpt, dus dat je anders moet denken. En vooral het gesprek aangaan met je kind.

Wendy van Leeuwen ... Ouder brugklas

Cursus met heldere uiteenzetting.

Helaas heb ik niet live kunnen aanhaken bij de 4 trainingsavonden. Wel heb ik alles met veel interesse teruggekeken. Wij hebben een zoontje van 12 (VMBO kader-tl) die een motivatieprobleem heeft en een onderpresteerder is (hoogste score uit je testje). Gelukkig valt het met z’n cijfers nog aardig mee. We zijn al bezig om bepaalde technieken uit je cursus toe te passen en het leidt eigenlijk al direct tot een betere situatie (tot mijn eigen verbazing :-)). Loslaten en zelf op laten lossen. Over 2 weken is er een toetsweek, dan zal ik waarschijnlijk wat meer moeite hebben met loslaten omdat het dan toch echt om de cijfers gaat, maar we zullen zien… Ik wil je via deze weg hartelijke bedanken voor deze cursus met je heldere uiteenzetting.

Emily Kik ... Ouder klas 1

Leerzaam en interessant

Ik vond het leerzaam en interessant. Ik raad de cursus aan omdat het een nieuw/ander beeld van begeleiden geeft.

Anoniem ... Ouder, kind in 1 MH

Erg nuttig en interessant

De oudercursus was erg nuttig en interessant. Ongelofelijk veel info! Wel veel en veelal in rap tempo; wat op zich fijn is maar voor deze stof soms wat lastig om het echt goed in je op te nemen. Gelukkig kunnen we dingen terug zien. Verder prima interactie tijdens de sessies en ook mogelijkheden om vragen te stellen.
Ik heb veel geleerd, als ik het allemaal ga toepassen voel ik me als een professionele coach haha. Ik raad de cursus zeker aan andere ouders aan. Bedankt.

Anoniem ... Ouder

Ik vond het vier leerzame avonden

Ik vond het vier leerzame avonden, ik heb een goed beeld gekregen van de begeleiding van je kind naar en op de middelbare school. Ik zou het zeker aanraden, voor ouders groep 8, klas 1 en zeker bij motivatieproblemen van je kind. Het heeft me ook inzicht gegeven in mijn eigen gedrag.

Leonie Buchner-Schuring ... Ouder klas 2

Meer een coach zijn dan een bezorgde ouder

Erg duidelijke uitleg, met goeie feedback bij filmpjes en teksten. Genoeg tijd voor vragen.
Veel aspecten werden besproken. Ik heb geleerd om meer vrijheid in gebondenheid toe te passen.
Het kind zichzelf laten ontwikkelen en meer een coach te zijn dan de bezorgde ouder. Ik raad de oudercursus zeker aan. Naar mijn mening kan een ieder er iets van op steken.

Paula ... ouder

Interessante cursus en veel van opgestoken

Ik vond het een interessante cursus en heb er veel van opgestoken. Wat ik mooi vind aan de cursus is de grote hoeveelheid informatie die je erin verwerkt hebt. Wat ik erg waardeer is dat je ook tussen de avonden door de tijd hebt genomen om vragen per mail uitgebreid te beantwoorden. Ik heb geleerd hoe belangrijk het is om de verantwoordelijkheid bij mijn kind te laten en hoe ik dat het beste kan doen, want soms voelt het heel ongemakkelijk en onwennig. De tips over hoe je het best coachende vragen kunt stellen, vond ik erg waardevol. Vooral de avond over mogelijke oorzaken van demotivatie en hoe daarmee om te gaan vond ik erg interessant. Als je meer wilt weten over motivatie, mindset en zelfstandigheid bij pubers in relatie tot school/huiswerk is het zeker een interessante cursus om te volgen. Je krijgt heel veel informatie vanuit verschillende invalshoeken.

Anoniem ... Ouder

Het heeft mijn ‘kijk’ op het begeleiden van onze kids echt veranderd

Erg leuk en leerzaam! Het heeft mijn ‘kijk’ op het begeleiden van onze kids echt veranderd. Ik vind ook de ‘psychologie’ erachter heel interessant en kijk nog veel filmpjes/theorie terug.

Kim van der Welle ... Ouder brugklas

Ik heb van alle avonden iets opgestoken en dat vind ik echt een compliment waard!

Ik vond de oudercursus huiswerkbegeleiding & motivatie heel interessant en leerzaam. Hierdoor heb ik beter inzicht gekregen in hoe om te gaan met de discrepantie tussen de motivatie van mijn kind en die van mijzelf. Ik heb vooral gezien dat ik hierin zelf een belangrijke rol heb en dat het loslaten juist the key tot succes kan zijn. Ik heb van alle avonden iets opgestoken en dat vind ik echt een compliment waard!

Chantal Loose ... Ouder brugklas
>