Oudercursus

Huiswerkbegeleiding & Motivatie

Op weg naar een positieve, warme en open relatie met je puber en een zelfstandig en gemotiveerd kind!

Vergroot en versterk je coachende rol als ouder

Inhoud Oudercursus
Wat doe je als:

je kind op de bank hangt
er nog huiswerk te doen is

EN

er niets gedaan wordt...

Wanneer je dan vraagt of hij/zij niet eens aan de slag moet gaan is het antwoord:

Ik heb bijna niks, ik doe het zo”. 

Vervolgens wordt er niets meer gedaan. 

Hoe ga je hiermee om?
Waar doe je goed aan?
En wat kun je beter niet doen?
zelfstandigheid, controle, conflicten, verantwoordelijkheid

Hoe stimuleer jij je kind om aan het werk te gaan? Doe je dit door hem/haar achter de broek te zitten? Overhoor je huiswerk? Controleer je huiswerk en/of cijfers? Heb je discussies over het telefoongebruik? Of laat je het juist los en vertrouw je erop dat hij/zij er vanzelf wel achter komt wat wel en niet werkt.

Ik leer je hoe je:

zonder stress en conflicten een gemotiveerd kind krijgt 

Met allerhande nuttige tips, achtergrond informatie, tools en vaardigheden die je direct toe kunt passen.

Want hoe werkt motivatie dan? Hoe zorg je dat je kind zichzelf motiveert en aan de slag gaat? Wat is handig om wel of niet te doen en te zeggen tegen je kind? Daar is heel veel onderzoek naar gedaan, daar heb ik de nodige ervaring mee (bij mijn vroegere werk als docent en thuis met mijn eigen kinderen) en daar vertel ik je heel graag meer over. En hoe zit het met gedragsverandering? Welke invloed heb jij op je kind? Hoe zorg je ervoor dat je kind zelfstandiger wordt, meer verantwoordelijkheid gaat nemen en leert doorzetten? Je leert jezelf en je kind beter begrijpen zodat je meer effect hebt van je handelen. En wanneer je kind (bijna) naar de middelbare school gaat heb je:Geen onzekerheid over waar je goed aan doet de komende

jaren en vermijd je valkuilen


Inhoud van De Oudercursus 

1

'Avond' 1: zelfstandigheid

Je leert: 

wat het effect is van controleren/loslaten

hoe je je kind verantwoordelijkheid geeft

hoe je je kind het beste begeleidt bij schoolwerk


2

'Avond' 2: vaardigheden

Je leert:

welke vaardigheden van belang zijn voor slim leren

hoe jij je kind kunt coachen om die vaardigheden (verder) te ontwikkelen

wanneer externe huiswerkbegeleiding wel en niet werkt

hoe je kind het beste om kan gaan met afleiding

hoe jij je kind daar in kunt begeleiden

3

'Avond' 3: motivatie

Je leert:

hoe motivatie werkt

welke typen mindset en motivatie er zijn

op welke manieren jij kunt bijdragen aan een goede motivatie van je kind

hoe je mindset kunt veranderen

4

'Avond' 4: demotivatie keren

Je leert:

wat de oorzaken van demotivatie kunnen zijn

wat jij kunt doen als ouder bij demotivatie

manieren om motivatie terug te krijgen

De thema's van de Oudercursus en de Academy

Thema's Oudercursus en Academy

Huiswerkbegeleiding...

Misschien heb je in het verleden wel eens een stukje gelezen waarin ik kritisch ben over 'je kind helpen met huiswerk' en over 'huiswerkbegeleiding van een huiswerkbegeleidingsinstituut'. In deze artikelen kun je lezen dat je kind 'begeleiden bij huiswerk' mijns inziens iets anders is dan helpen bij en controleren van huiswerk. Wanneer huiswerkbegeleiding niet op de juiste manier gegeven wordt, heeft dat een negatief effect op de zelfstandigheid van je kind en het helpt niet bij motivatieproblemen.

Hoe je jouw rol als ouder bij het huiswerk van je kind wél op een positieve en constructieve manier invult, wél de zelfstandigheid van je kind vergroot en hoe je motivatieproblemen kunt voorkomen en keren, dát leer je bij de Oudercursus Huiswerkbegeleiding & Motivatie. 

De Oudercursus in het kort:

Doel:  Op een positieve relaxte manier, een zelfstandig en gemotiveerd kind 'krijgen'

WatPraktische informatie, handvatten en tips

Wanneer: wanneer jij maar wilt

Hoe lang: 3 maanden de tijd

Hoe: zelfstudie online met opnames van de Oudercursus

Investering: €97en dat is inclusief het ebook: 'script voor een vaardige ouder' met daarin de beknopte inhoud van de Oudercursus en een toolbox met nuttige documenten

Wat ouders over de cursus zeggen:

Anuska Mandzi-Gouw 

Ouder 1 HAVO, 4 VWO

Confronterend en leerzaam

Ik vond het erg leerzaam. Confronterend om te zien wat je zelf fout doet (ook al wist ik dat natuurlijk stiekem al), maar nu besef je hoe groot de invloed is van je kind beschermen. Bij de oudste is dit veel minder dan bij de jongste (je raad het al…de oudste is het meisje….) Ik heb gisteravond gelijk een gesprekje gehad met de jongste, was heel positief, dus we gaan zien, kleine stapjes. Bedankt voor de leuke avonden !

Maryam 

Ouder klas 2

Fantastisch

Ik vond de oudercursus een gestructureerde aanpak met deskundige begeleiding van Mariken die ervoor zorgt dat ik me minder gespannen voel over huiswerk maken en ook tijdens de toetsweek meer rust en ontspanning geeft! Ik ben positiever, flexibeler en meer gaan los laten en haar meer verantwoordelijkheid geven. Zowel ik als ouder en mijn dochter hadden veel baat bij de cursus. Er is nu structuur, rust en vrijheid in haar begeleiding. Ik kan haar nu doelgerichter benaderen. Mariken doet het echt met haar hart en ziel. In een woord gewoon FANTASTISCH.

Bodin 

Brugklasouder

Een echte aanrader

De oudercursus 'vind ik echt een aanrader. Ik denk dat je met deze cursus op elk moment kunt beginnen, als je kind nog thuis woont en er misschien 'gezeur' is in huis over (niet gemaakt) huiswerk. Zelf deed ik het toen mijn zoon al een paar maanden in de brugklas zat. Eigenlijk zaten we toen al in een beetje 'verkeerde dynamiek' van best veel gezeur en ruzie over huiswerk maken. Dit lijkt geen handige strategie voor pubers met veel behoefte aan autonomie.

In de cursus leer je hoe dat anders kan. Met handige inzichten die direct bruikbaar zijn in de communicatie met je kind. Onze ervaring: het helpt voor een betere sfeer in huis.

En hopelijk draagt het ook bij aan zelfstandigheid en eigen motivatie van je kind.

Over mij

Van huis uit ben ik een etholoog (gedragsbioloog).  Dus super geïnteresseerd in waar gedrag vandaan komt en hoe je het kunt beïnvloeden. Hoe kun jij als ouder er voor zorgen dat je kind zo succesvol en positief mogelijk de middelbare school doorloopt? (en hoe beïnvloed ik jou om dat te doen ;-)). Met een enorme berg aan ervaring in het onderwijs weet ik waar dáár de valkuilen zitten. 


En met 4 kinderen die allemaal heel verschillend zijn en andere uitdagingen hebben, weet ik ook hoe lastig opvoeden soms kan zijn. Wat doe je als je kind niet gemotiveerd is, wel heel hard werkt maar onvoldoende resultaten haalt of gedrag vertoont dat je niet wil? Ik deel graag de antwoorden met je die ik vond bij mijn zoektocht naar mijn vragen.

Nog een reden om mee te doen

Heb je wel eens stil gestaan bij de kosten van externe huiswerkbegeleiding of bijles?

Je kind een jaar lang, 3 dagen in de week huiswerkbegeleiding geven via een huiswerkbegeleidingsinstituut kost €2500,- tot €4000,- per jaar.

Professionele bijles kost tussen de €20,- en €45,- per uur. (Je kunt natuurlijk goedkopere bijles krijgen maar de vraag is of de kwaliteit daarvan even goed is)


Waar huiswerkbegeleiding en bijles vooral gericht zijn op de korte termijn, is deze cursus gericht op algehele motivatie en zelfverantwoordelijkheid. Iets waar jij en je kind jullie hele leven wat aan hebben! Voor maar €97,- leer jij hoe je je kind beter kunt begeleiden en coachen en je kind leert indirect via jou. Dus niet alleen voor nu maar vooral ook voor later.

100% tevredenheid garantie

Wanneer blijkt dat je de cursus niet aan je verwachtingen voldoet krijg je het hele bedrag van mij terug. 

Veelgestelde vragen

Hoe lang heb ik de tijd om de opnames terug te kijken?

Je hebt opnames van alle avonden 3 maanden tot je beschikking dus je kunt in je eigen tijd deze avonden bekijken. Mocht je naar aanleiding daarvan een vraag hebben dan kun je altijd contact opnemen met mij.

Mag mijn partner ook meekijken?

De link om aan de live online-avonden deel te nemen is persoonlijk en geldt voor 1 device. Het is geen probleem om met twee mensen tegelijk achter hetzelfde scherm te zitten. 

Kan ik ook inschrijven voor losse avonden?

Helaas is het niet mogelijk om in te schrijven voor losse avonden. De oudercursus is zo ontwikkeld dat het een logisch geheel vormt met een duidelijke opbouw. Mocht je kind nu nog geen motivatieproblemen hebben dan ben je met avond 3 en 4 wel alvast goed voorbereid voor wat misschien komen gaat. 

Mijn kind heeft geen motivatieproblemen is het dan wel zinvol om mee te doen? 

Ook dan is het zeker zinvol! Je leert hoe motivatie werkt en hoe je als ouder kunt coachen om je kind gemotiveerd te houden. Door hier nu over te leren ben je goed voorbereid mocht je kind ooit wel motivatieproblemen krijgen. 

Er is wat mij betreft niets leuker dan jezelf en anderen te zien groeien en ontwikkelen. (Ik heb niet voor niets zo lang voor de klas gestaan!) Hoe gaaf zou het zijn als jij en je kind zich ontwikkelen. Jij: tot een ouder die met plezier en zonder strijd opvoedt. Je kind: tot een zelfstandig en zelfverantwoordelijk lerend kind. 


Doe je ook mee?

>