Loslaten of vasthouden?

By Mariken Schaaff

april 10, 2021


Het klinkt misschien gek… 
maar na de oudercursus huiswerkbegeleiding & motivatie van afgelopen week, moest ik denken aan een paardrijles van een paar weken geleden…

Van mijn rij-instructeur moest ik iets doen wat enorm tegen mijn gevoel inging, maar wat tegelijkertijd waanzinnig leerzaam was. 

Omdat ik structureel de teugels te strak aangespannen hield moest ik de rest van de les met losse teugels rijden. Alles doen zonder de teugels te gebruiken. 

Sturen, overgangen van stap naar draf en galop en weer terug en zelfs halthouden zonder de teugels te gebruiken. Dus dingen voor elkaar krijgen zonder vast te houden…

Wat er gebeurde was ongelooflijk. Ik heb nog nooit zo ontspannen en fijn gereden, het paard liep super en toen ik de teugels weer zachtjes oppakte ging alles met zoveel meer gevoel!

Ik zie ditzelfde gebeuren bij veel ouders van de oudercursus. Veel van hen houden de teugels van hun kinderen heel strak vast (uit angst om los te laten). Wanneer ze ervaren hoe fijn het is om wél los te laten, willen ze daarna niet meer anders!

Het vergt wat lef, maar dan heb je ook wat!

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>