Vaardige Ouders Academy

Je kind nóg beter coachen en begeleiden en het beste naar boven halen


Een jaar lang: uitbreiden van je kennis, toepassen in de praktijk, uitwisselen van ervaringen en vragen

Leer met en van elkaar hoe jij een nóg vaardiger ouder wordt

- Vind je het soms lastig hoe je dat wat je geleerd hebt in de praktijk toe moet passen?

- Heb je behoefte om te sparren met andere ouders over de 'juiste' aanpak? 

- Twijfel je hoe je het aan zult pakken? Over wat goed is voor je kind en wat bij jou past?


- Vind je het leuk om je kennis over het coachen en begeleiden van je kind verder uit te breiden?

- Wil je leren hoe je e.e.a. kunt vertalen naar jouw situatie, jezelf en je kind?

Dan is dit wat voor jou:    

De Vaardige Ouders Academy!

1 jaar lang

Dit is wat je krijgt

sessies van 1 à 1,5 uur

2 à 3 keer per maand

Theorie

Een deel van de sessies bestaan uit een stukje theorie en achtergrond. De theorie is op basis van (psychologisch wetenschappelijke) inzichten en zijn theorieën die toepasbaar en interessant zijn.

We breiden bestaande kennis uit, verdiepen en verbreden. Op de manier zoals je al gewend bent van de oudercursus huiswerkbegeleiding & motivatie.

Alle opnames van de theoriegedeeltes zijn terug te kijken. 

Toepassing

Naast het theoretische gedeelte van een sessie is een groot deel gericht op de toepassing ervan. Hierbij analyseer je je eigen situatie, opvoeding, kwaliteiten, etc. 

Door in een veilige omgeving met elkaar inzichten te delen en dingen te oefenen, zul je beter in staat zijn te reageren op specifieke situaties met je kind. Ook bespreken en werken we casussen uit. 

Wanneer er dingen zijn die je wilt veranderen, welke acties passen dan bij jou voor het maximaal gewenste effect?

Aan de hand van opgedane inzichten zorg je dat je de dingen concreet maakt en er mee aan de slag kunt gaan.

Begeleiding

Tijdens alle avonden is er ruimte voor vragen, het delen van ervaringen en daardoor van elkaar leren. Maar bij een aantal avonden staan  vragen of dilemma's centraal. 

Dit doen we in de vorm van masterminden. Bij masterminden maak je gebruik van elkaars expertise en zienswijze om te groeien en te leren. 

"Aanleiding voor mij om mee te doen aan de Academy was dat mijn vrouw mij vroeg om mee te doen. Ik had al wel wat dingen meegekeken en meegekregen toen zij de oudercursus deed. Het leek mij nuttig om wat meer achtergrondinformatie te krijgen over hoe je dingen aan kunt pakken. Als ouder zit je met bepaalde frustraties; daar moet iets mee gebeuren. Je wilt iets aan het kind zijn bewustwording veranderen. Dus dat hij school of wat dan ook op een andere manier kan benaderen.

Wat natuurlijk super moeilijk is, is dat je aan jezelf moet gaan zitten sleutelen en dan is het prettig om daarvoor die bagage te krijgen aangereikt, zonder dat je daarvoor 6 boeken moet lezen. We hebben het ten slotte allemaal druk genoeg.

De Academy heeft mij tot nu toe een aantal inzichten uit ‘de boeken’ opgeleverd. Ook ben ik gaan zien (maar dat wisten we natuurlijk al) dat onze 'opvoedingsdingen', niet uniek zijn voor ons. Andere mensen zitten ermee, er zijn boeken over vol geschreven. Ik vind het heel ondersteunend om die herkenbare verhalen ook van andere ouders te horen."

Niels

               Naast de avonden van de Academy is er een Community waarin: 

- successen gedeeld worden

- vragen gesteld worden

- nieuwe interessante informatie onder de aandacht wordt

- en nog veel meer

Onderwerpen 

Een greep uit de onderwerpen aan bod zijn gekomen en waarvan opnames te vinden zijn in de mediatheek:

Autonomie en zelfsturing

Hoe begeleid je je kind op zo'n manier dat het zelfstandig wordt.

Kernwaarden

Wat is voor jou belangrijk en wat wil je je kind meegeven.

Kernkwaliteiten

Welke talenten heeft je kind en welke talenten heb jij zodat je die kunt versterken. Hoe kun je het beste naar boven halen in je kind en jezelf.

Loslaten

Op welke manieren kun je meer loslaten en verantwoordelijkheid aan je kind geven.

Doelen stellen en doelgericht ouderschap

Wat wil je bereiken: voor jezelf en met je kind en hoe kom je daar.

Gedrag

Wat zit er onder het gedrag en leer begrijpen waarom je kind iets doet. Hoe kun je gedrag veranderen, van jezelf en van je kind.

Motiverende communicatie 

Welke communicatiestijl gebruik jij? Hoe kun je miscommunicatie voorkomen? Oplossingsgerichte en motiverende gesprekstechnieken. 

Onderwerpen die nog aan bod gaan komen:

Mindset

Mindset veranderen, invloed van mindset

De relatie met je kind

Hoe kun je de relatie met je kind versterken? 

Een greep uit mogelijke andere onderwerpen

Rollen van jou als ouder, het puberbrein, opvoedstijlen, regels

INSPIRATIE EN MOTIVATIE

Wat ben ik blij dat ik deelneem aan de Vaardige Ouders Academy. Na iedere sessie voel ik weer extra inspiratie en motivatie die mij helpen om mijn zoon goed te begeleiden. Als ik in het dagelijks leven tegen lastige situaties of dilemma's aanloop rondom de motivatie of inzet van mijn zoon, dan breng ik deze in tijdens een sessie of in de community. Met de tips die ik dan krijg, kan ik altijd weer goed verder. De Vaardige Ouders Academy heeft mij daarnaast tot nu toe een aantal waardevolle inzichten over mijn eigen krachten, maar ook mijn grootste valkuilen gegeven.

Morene de Frel

samen is waardevoller

Ik heb na de oudercursus  meegedaan aan de Academy,  omdat ik af en toe een reminder wilde (bijv. over een andere manier van communiceren dan ik gewend was). Een andere reden was de mogelijkheid om ervaringen uit te wisselen met andere ouders. Wat je normaal gesproken op een schoolplein van de basisschool zou doen valt natuurlijk een beetje weg op de middelbare school. Die ervaringen van andere ouders bleken ook echt heel waardevol. Een derde reden was dat ik met behulp van de coaching op een positievere manier wil opvoeden

 

Ik vond het heel leuk om het samen met mijn man te doen. Het er samen over praten heeft echt een meerwaarde. Het voordeel van allebei meedoen is dat je allebei eenzelfde soort achtergrond meekrijgt en dat maakt de communicatie over opvoeden wat makkelijker.

Maria

VEEL INZICHTEN

Met de academy krijg je meer inzicht in hoe je het beste om kunt gaan met je puber en hoe je hem het beste kunt ondersteunen in een roerige fase van het leven. Ik heb meer inzicht gekregen in hoe om te gaan met motivatie en in leren loslaten. Ook heb ik geleerd dat daar waar jouw grootse valkuilen zitten, het ook het moeilijkste is om een ander (dus ook je kind) in los te laten.

Anoniem

Mensen helpen is mijn drijfveer. Mensen in staat te stellen zichzelf en elkaar te helpen het doel. Waar liggen je kwaliteiten en hoe kun je die inzetten? Hoe kun je het gedrag van je kind veranderen door je eigen gedrag te veranderen? Hoe kun je die persoonlijke vertaalslag maken voor jezelf en je kind.

Naast trainer ben ik ook gecertificeerde groepscoach. Ik help je graag om het beste in jezelf (en indirect je kind) naar boven te halen. Gedrag, psychologie en ontwikkeling blijven een van mijn grootste interesses!


 Doe je ook mee?

Nog een reden om mee te doen...

Een training die een jaar duurt kost al snel €2000 tot €3000. Dat is veel geld... Dit zijn trainingen voor ouders die niet tot nauwelijks persoonlijke begeleiding bieden. 

De Vaardige Ouders Academy geeft je voor €875 die begeleiding wel. Je ontwikkelt de vaardigheden en je breidt je kennis nog verder uit zodat jij je kind zo goed mogelijk kunt coachen en begeleiden op de middelbare school. 

Omdat de Vaardige Ouders Academy nu nog redelijk nieuw is, kun je nu meedoen voor maar €335!


Wil je eerst ervaren hoe de Academy voor jou kan werken? Dan kun je ook instromen voor 3 maanden. Je betaalt dan maar €147,-

Vaardige ouders academy
335
  • 1 jaar lang
  • theorie, toepassing en begeleiding
  • opnames theoriegedeelten terugkijken
  • leren van jezelf & anderen
Vaardige ouders academy
147
  • 3 maanden lang
  • theorie, toepassing en begeleiding
  • opnames theoriegedeelten terugkijken
  • leren van jezelf & anderen

Veel gestelde vragen

Worden er opnames gemaakt?

Er worden opnames gemaakt van de trainingen. Van de andere onderdelen zullen in principe geen opnames gemaakt worden. Indien dit wel het geval is, zal dat duidelijke van tevoren besproken worden. 

Is het nodig om de oudercursus gevolgd te hebben om hieraan mee te doen?

Het is niet nodig om eerst de oudercursus gevolgd te hebben. De opnames van een eerdere oudercursus huiswerkbegeleiding en motivatie behoren tot de opnames van trainingen die terug gekeken kunnen worden.  

Kan ik samen met mijn partner meedoen?

Ja dat kan. Je krijgt dan €50,- korting op de totaalprijs voor twee personen. Wil je daar gebruik van maken, stuur dan een mailtje naar info@vaardigeouders.nl

Mijn kind en ik hebben geen problemen, is het dan wel nuttig om mee te doen?

Jazeker is dat nuttig! Je leert altijd nieuwe en interessante dingen die nu of in de toekomst handig kunnen zijn. En je weet nooit wat de toekomst je brengt... 

100% tevredenheid garantie

Wanneer blijkt dat je de Academy niet aan je verwachtingen voldoet krijg je het hele bedrag van mij terug. 

>