Vaardige Ouders Academy

word de beste versie van jezelf als ouder waardoor rust en vertrouwen ontstaan

Gratis een open avond van de Academy bijwonen en een beeld krijgen van wat de Academy inhoudt, hoe het werkt, of het bij je past en wat het voor jou kan betekenen? Neem dan even contact op wanneer de eerstvolgende open avond plaatsvindt.

Wat als...

Je geen ruzie of gedoe meer zou hebben over school of huiswerk met je kind?

Je (weer) vertrouwen krijgt over de toekomst van je kind?

Je je kind begrijpt en jezelf begrijpt, waar jullie gedrag vandaan komt en waarom je doet wat je doet?

Je je eigen gedrag daardoor kunt veranderen en patronen kunt doorbreken?

Je daardoor de ouder gaat zijn die je écht wilt zijn? (bijv. open, warm, liefdevol, begripvol en ontspannen)

Je kind daardoor ruimte krijgt om gemotiveerd en zelfstandig te worden?

Jullie relatie zich verdiept, verbetert en veel positiever wordt?


Hoe zou dat zijn? 

Ik ben ervan overtuigd dat je het al kunt!

Je weet alleen nog niet HOE...

Dat HOE, dát leer je bij de Academy!

Mariken Schaaff,motivatie, motivatieproblemen, huiswerkbegeleiding, vaardige ouders

Omdat dit alles niet een 'quick fix' is en een proces is wat zich ontwikkelt, is dit een traject van een jaar (je kunt ook starten met 3 maanden). Ook bij mezelf en mijn kinderen kostte dat tijd en ging dat met vallen en opstaan. Ik help je graag de valkuilen waar ik in viel te vermijden.

Wil je dit leren op een heel persoonlijke, kleinschalige, ongedwongen, positieve en relativerende manier?

Wil je in een veilige omgeving, dit met en van elkaar leren en inzichten delen en met elkaar oefenen?

Dan is dit echt wat voor jou!

"De Academy is voor mij: Zeker een houvast. Want coaching/praten met een ervaringsdeskundige geeft mij een gevoel van gerustgesteld worden. Dat geeft vrede en het brengt gemoedsrustTerwijl ik enige tijd daarvoor heel vaak twijfelde of ik het goed deed. Maar ik voel me nu goed, zelfverzekerd en ik treed het leven vol zelfvertrouwen tegenmoet. Bovendien vind ik de Academy een bron van motivatie en een heel gezellig clubje ... !"

maryam

Samen

Tijdens alle avonden is er ruimte voor vragen en het delen van ervaringen. Daardoor leer je met en van elkaar. Bij een aantal avonden staan die vragen of dilemma's centraal.  Dit doen we in de vorm van 'masterminden'. Bij 'masterminden' maak je gebruik van elkaars expertise en zienswijze om te groeien en te leren. 


"Wanneer ouders dilemma's of problemen inbrengen (op een mastermindavond), maakt Mariken er niet alleen een soort wrap-up van, maar voegt altijd nog iets extra toe, of geeft een extra voorbeeld dat onderscheidend is. Iets dat je denkt: ‘O ja!!, zo kan ik het natuurlijk ook doen!’ Op zo’n manier dat ik bij één van de sessies echt dacht: WAUWDat vind ik echt wel één van Marikens onderscheidende waardes dat je dát kan toevoegen."

Een moeder

 Door het volgen van de cursus is de gezelligheid in ons gezin weer terug en de druk op mijn zoon om te presteren door mij opgelegd is weg en hij zit nu veel lekkerder in zijn vel. Ik heb er nu alle vertrouwen in dat het met hem sowieso goed gaat komen. 

 Opvoeden kan een hele uitdaging zijn, door de Academy zie ik het nu meer als een spel met vallen en opstaan, ik mag fouten maken, mijn kinderen mogen fouten maken, het hoort er allemaal bij.  

wilco

Thema's 

Thema's Oudercursus en Academy


Naast de overkoepelende thema's als:  wie wil je zijn als ouder, wat vind je daarin belangrijk en waar liggen jouw kwaliteiten en die van je kind(eren),  zijn dit de belangrijkste thema's die aan bod komen:

Gedrag & Gedragsverandering

Welke behoeften zitten er onder jouw gedrag en onder het gedrag van je kind? Hoe kun jij daarin iets veranderen en hoe kun jij jouw kind daarbij helpen?

Loslaten

Op welke manieren kun je meer loslaten en verantwoordelijkheid aan je kind geven? We hebben het o.a. over 'zekerheid' en 'onzekerheid', jouw invloed, verwachtingen en patronen doorbreken.

(Motiverende) Communicatie 

Welke communicatiestijl gebruik jij? Hoe kun je miscommunicatie voorkomen? Hoe los je conflicten op en hoe luister je goed? We gaan uitgebreid in op oplossingsgerichte en motiverende gesprekstechnieken. Het blok wordt afgesloten met een avond met een actrice om het geleerde toe te kunnen passen d.m.v. regietheater. 

De Academy in het kort:

Doel: meer begrip en een betere relatie waardoor rust en vertrouwen ontstaat en zelfstandigheid en motivatie mogelijk wordt

Wanneer: 2 à 3 keer per maand een bijeenkomst van 1 à 1,5 uur

Hoe lang: 1 jaar of eerst starten met 3 maanden

Instroom: gedurende het hele jaar

Hoe: online via Zoom

Investering: voor 1 jaar: €555 (dat is inclusief bonus: toegang tot de Oudercursus)/ voor 3 maanden: €199

INSPIRATIE EN MOTIVATIE

Wat ben ik blij dat ik deelneem aan de Vaardige Ouders Academy. Na iedere sessie voel ik weer extra inspiratie en motivatie die mij helpen om mijn zoon goed te begeleiden. Als ik in het dagelijks leven tegen lastige situaties of dilemma's aanloop rondom de motivatie of inzet van mijn zoon, dan breng ik deze in tijdens een sessie of in de community. Met de tips die ik dan krijg, kan ik altijd weer goed verder. De Vaardige Ouders Academy heeft mij daarnaast tot nu toe een aantal waardevolle inzichten over mijn eigen krachten, maar ook mijn grootste valkuilen gegeven.

Morene de Frel

samen is waardevoller

Ik heb na de Oudercursus  meegedaan aan de Academy,  omdat ik af en toe een reminder wilde (bijv. over een andere manier van communiceren dan ik gewend was). Een andere reden was de mogelijkheid om ervaringen uit te wisselen met andere ouders. Wat je normaal gesproken op een schoolplein van de basisschool zou doen valt natuurlijk een beetje weg op de middelbare school. Die ervaringen van andere ouders bleken ook echt heel waardevol. Een derde reden was dat ik met behulp van de coaching op een positievere manier wil opvoeden

 

Ik vond het heel leuk om het samen met mijn man te doen. Het er samen over praten heeft echt een meerwaarde. Het voordeel van allebei meedoen is dat je allebei eenzelfde soort achtergrond meekrijgt en dat maakt de communicatie over opvoeden wat makkelijker.

Maria

VEEL INZICHTEN

Met de Academy krijg je meer inzicht in hoe je het beste om kunt gaan met je puber en hoe je hem het beste kunt ondersteunen in een roerige fase van het leven. Ik heb meer inzicht gekregen in hoe om te gaan met motivatie en in leren loslaten. Ook heb ik geleerd dat daar waar jouw grootse valkuilen zitten, het ook het moeilijkste is om een ander (dus ook je kind) in los te laten.

Anoniem

Je hoeft geen 'probleem' te hebben om mee te doen! 

Het is sowieso REUZE interessant en je leert gegarandeerd HEEL VEEL!

Mensen helpen is mijn drijfveer. Mensen in staat te stellen zichzelf en elkaar te helpen het doel. Waar liggen jouw kwaliteiten en hoe kun je die inzetten? Hoe kun je het gedrag van je kind veranderen door je eigen gedrag te veranderen? Hoe kun je die persoonlijke vertaalslag maken voor jezelf en je kind.

Naast trainer ben ik ook gecertificeerde groepscoach en NLP coach. Ik help je graag om het beste in jezelf (en indirect je kind) naar boven te halen. Gedrag, psychologie en ontwikkeling blijven een van mijn grootste interesses!

Doe je ook mee?

Veel gestelde vragen

Worden er opnames gemaakt?

Er worden opnames gemaakt van de avonden maar alleen van de algemene delen. Van de onderdelen waarbij persoonlijke dingen gedeeld worden of geoefend, zullen in principe geen opnames gemaakt worden. Deze opnames zijn uitsluitend bestemd voor de leden van de Academy om terug te kijken. 

Is het nodig om de Oudercursus gevolgd te hebben om hieraan mee te doen?

Het is niet nodig om eerst de Oudercursus te hebben gevolgd. Je krijgt toegang tot de opnames van een eerdere Oudercursus Huiswerkbegeleiding en Motivatie, wanneer je kiest voor een lidmaatschap van een jaar van de Academy.  

Kan ik samen met mijn partner meedoen?

Ja dat kan. Je krijgt dan €50,- korting op de totaalprijs voor twee personen. Wil je daar gebruik van maken, stuur dan een mailtje naar info@vaardigeouders.nl

Mijn kind en ik hebben geen problemen, is het dan wel nuttig om mee te doen?

Jazeker is dat nuttig! Je doet heel veel nieuwe inzichten op en leert nieuwe vaardigheden die nu of in de toekomst handig kunnen zijn. En je weet nooit wat de toekomst je brengt... 

100% tevredenheid garantie

Wanneer blijkt dat je de Academy niet aan je verwachtingen voldoet krijg je het hele bedrag dat je investeerde van mij terug. 

>