Vaardige Ouders Academy

Je kind op een positieve, relaxte manier leren begeleiden én loslaten


Uitbreiden van je kennis, toepassen in de praktijk, uitwisselen van ervaringen en vragen

Leer met en van elkaar hoe jij een nóg vaardiger ouder wordt

- Vind je het soms lastig hoe je, dat wat je geleerd hebt, in de praktijk toe moet passen?

- Heb je behoefte om te sparren met andere ouders over de 'juiste' aanpak? 

- Twijfel je hoe je het aan zult pakken? Over wat goed is voor je kind en wat bij jou past?


- Vind je het leuk om je kennis over het coachen en begeleiden van je kind verder uit te breiden?

- Wil je leren hoe je e.e.a. kunt vertalen naar jouw situatie, jezelf en je kind?

Dan is dit wat voor jou:    

De Vaardige Ouders Academy!

1 jaar lang

(Of start met 3 mnd)


Dit is wat je krijgt

sessies van 1 à 1,5 uur

2 à 3 keer per maand

Theorie

Een deel van de sessies bestaan uit een stukje theorie en achtergrond. De theorie is op basis van (psychologisch wetenschappelijke) inzichten en zijn theorieën die toepasbaar en interessant zijn.

We breiden bestaande kennis uit, verdiepen en verbreden. Op de manier zoals je al gewend bent van de oudercursus huiswerkbegeleiding & motivatie.

Alle opnames van de theoriegedeeltes zijn terug te kijken. 

Toepassing

Naast het theoretische gedeelte van een sessie is een groot deel gericht op de toepassing ervan. Hierbij analyseer je je eigen situatie, opvoeding, kwaliteiten, etc. 

Door in een veilige omgeving met elkaar inzichten te delen en dingen te oefenen, zul je beter in staat zijn te reageren op specifieke situaties met je kind. Ook bespreken en werken we casussen uit. 

Wanneer er dingen zijn die je wilt veranderen, welke acties passen dan bij jou voor het maximaal gewenste effect?

Aan de hand van opgedane inzichten zorg je dat je de dingen concreet maakt en er mee aan de slag kunt gaan.

Begeleiding

Tijdens alle avonden is er ruimte voor vragen, het delen van ervaringen en daardoor van elkaar leren. Maar bij een aantal avonden staan  vragen of dilemma's centraal. 

Dit doen we in de vorm van masterminden. Bij masterminden maak je gebruik van elkaars expertise en zienswijze om te groeien en te leren. 

"Wanneer ouders dilemma's of problemen inbrengen op een mastermindavond, maakt Mariken er niet alleen een soort wrap-up van, maar voegt altijd nog iets extra toe, of geeft een extra voorbeeld dat onderscheidend is. Iets dat je denkt: ‘O ja!!, zo kan ik het natuurlijk ook doen!’

Op zo’n manier dat ik bij één van de sessies echt dacht: WAUW!

Dat vind ik echt wel één van Marikens onderscheidende waardes, dat je dát kan toevoegen."

               Naast de avonden van de Academy is er een Community waarin: 

- successen gedeeld worden

- vragen gesteld worden

- nieuwe interessante informatie onder de aandacht wordt

- en nog veel meer

"Omdat mijn oudste zoon op dat moment absoluut niet gemotiveerd was voor school en ik wel wat tips & tricks kon gebruiken, besloot ik mee te doen met de Academy.
Deelname aan de Academy heeft mij opgeleverd dat ik nu in het algemeen het idee heb: ‘het komt allemaal wel goed’. Dat komt voor een deel misschien ook doordat mijn zoon en ik weer een jaar verder zijn, maar daar heeft de Academy zeker ook aan bijgedragen. Ik heb ook meer inzicht in de communicatie met mijn kind. Het feit dat we daarmee geoefend hebben en door het daarna thuis te doen, daarmee zie je dat het effect heeft. En het blijft daardoor gewoon leuk. Want het moet gezellig en leuk blijven met je kind en je wilt niet altijd een strijd voeren. Ik denk dat het me vooral ook meer rust en vertrouwen gegeven. Het vertrouwen dat als we het gezellig houden en de communicatie goed houden, dat het dan wel goed komt."

Cobi

Onderwerpen 

De eerste vier avonden staan in het teken van: de ouder die je wilt zijn, wat je belangrijk vindt en waar liggen jouw kwaliteiten en die van je kind(eren) liggen. Na een introductieavond komen aan bod:

Waarden

Wat is voor jou belangrijk en wat wil je je kind meegeven.

Kwaliteiten

Welke talenten heeft je kind en welke talenten heb jij zodat je die kunt versterken. Hoe kun je het beste naar boven halen in je kind en jezelf.

Gedrag

Welke behoeften zitten er onder jouw gedrag en onder het gedrag van je kind? Hoe kun jij daarin iets veranderen en hoe kun jij jouw kind daarbij helpen?


Na de introductieavonden besteden we een aantal avonden aan het thema 'Loslaten'

Loslaten

Op welke manieren kun je meer loslaten en verantwoordelijkheid aan je kind geven? We hebben het o.a. over 'zekerheid' en 'onzekerheid', jouw invloed, verwachtingen en patronen doorbreken.


Vervolgens komen er een aantal specifieke onderwerpen aan bod waaronder:

Perfectionisme

Waar komt perfectionisme vandaan? Wat is gezond en ongezond perfectionisme? Wat kan het betekenen voor jou en je kind en hoe verander je er iets aan.

Gamen

Hoe ga je om met gamen? Wat betekent gamen voor jou en allerlei feiten en fabels rondom gamen. 


Het jaar wordt afgesloten met een groot blok (6 a 7 avonden) over Motiverende Communicatie. Dit is een groot blok omdat jouw manier van communiceren namelijk heel erg bepalend is voor de relatie die jij met je kind hebt. Wanneer jij en je kind elkaar goed begrijpen wordt het positiever en relaxter in huis en dat is wat je wilt!

Motiverende Communicatie 

Welke communicatiestijl gebruik jij? Hoe kun je miscommunicatie voorkomen? Hoe los je conflicten op en hoe luister je goed? We gaan uitgebreid in op oplossingsgerichte en motiverende gesprekstechnieken. Het blok wordt afgesloten met een avond met een actrice om het geleerde toe te kunnen passen d.m.v. regietheater. 

INSPIRATIE EN MOTIVATIE

Wat ben ik blij dat ik deelneem aan de Vaardige Ouders Academy. Na iedere sessie voel ik weer extra inspiratie en motivatie die mij helpen om mijn zoon goed te begeleiden. Als ik in het dagelijks leven tegen lastige situaties of dilemma's aanloop rondom de motivatie of inzet van mijn zoon, dan breng ik deze in tijdens een sessie of in de community. Met de tips die ik dan krijg, kan ik altijd weer goed verder. De Vaardige Ouders Academy heeft mij daarnaast tot nu toe een aantal waardevolle inzichten over mijn eigen krachten, maar ook mijn grootste valkuilen gegeven.

Morene de Frel

samen is waardevoller

Ik heb na de oudercursus  meegedaan aan de Academy,  omdat ik af en toe een reminder wilde (bijv. over een andere manier van communiceren dan ik gewend was). Een andere reden was de mogelijkheid om ervaringen uit te wisselen met andere ouders. Wat je normaal gesproken op een schoolplein van de basisschool zou doen valt natuurlijk een beetje weg op de middelbare school. Die ervaringen van andere ouders bleken ook echt heel waardevol. Een derde reden was dat ik met behulp van de coaching op een positievere manier wil opvoeden

 

Ik vond het heel leuk om het samen met mijn man te doen. Het er samen over praten heeft echt een meerwaarde. Het voordeel van allebei meedoen is dat je allebei eenzelfde soort achtergrond meekrijgt en dat maakt de communicatie over opvoeden wat makkelijker.

Maria

VEEL INZICHTEN

Met de academy krijg je meer inzicht in hoe je het beste om kunt gaan met je puber en hoe je hem het beste kunt ondersteunen in een roerige fase van het leven. Ik heb meer inzicht gekregen in hoe om te gaan met motivatie en in leren loslaten. Ook heb ik geleerd dat daar waar jouw grootse valkuilen zitten, het ook het moeilijkste is om een ander (dus ook je kind) in los te laten.

Anoniem

Mensen helpen is mijn drijfveer. Mensen in staat te stellen zichzelf en elkaar te helpen het doel. Waar liggen je kwaliteiten en hoe kun je die inzetten? Hoe kun je het gedrag van je kind veranderen door je eigen gedrag te veranderen? Hoe kun je die persoonlijke vertaalslag maken voor jezelf en je kind.

Naast trainer ben ik ook gecertificeerde groepscoach. Ik help je graag om het beste in jezelf (en indirect je kind) naar boven te halen. Gedrag, psychologie en ontwikkeling blijven een van mijn grootste interesses!


 Doe je ook mee?

Nog een reden om mee te doen...

Een training die een jaar duurt kost al snel €2000 tot €3000. Dat is veel geld... Dit zijn trainingen voor ouders die niet tot nauwelijks persoonlijke begeleiding bieden. 

De Vaardige Ouders Academy geeft je voor €875 die begeleiding wel. Je ontwikkelt de vaardigheden en je breidt je kennis nog verder uit zodat jij je kind zo goed mogelijk kunt coachen en begeleiden op de middelbare school. 

Omdat de Vaardige Ouders Academy nu nog redelijk nieuw is, kun je nu meedoen voor maar €335!


Wil je eerst ervaren hoe de Academy voor jou kan werken? Dan kun je ook instromen voor 3 maanden. Je betaalt dan maar €147,-

Op dit moment loopt er een actie met flinke korting! 

 Wees er op tijd bij om je in te schrijven voordat de actie weer voorbij is.

Vaardige Ouders Academy
335 € 235
  • 1 jaar lang
  • theorie, toepassing en begeleiding
  • opnames theoriegedeelten terugkijken
  • leren van jezelf & anderen
Vaardige Ouders Academy
147 97
  • 3 maanden lang
  • theorie, toepassing en begeleiding
  • opnames theoriegedeelten terugkijken
  • leren van jezelf & anderen

Veel gestelde vragen

Worden er opnames gemaakt?

Er worden opnames gemaakt van de trainingen. Van de andere onderdelen zullen in principe geen opnames gemaakt worden. Indien dit wel het geval is, zal dat duidelijke van tevoren besproken worden. 

Is het nodig om de oudercursus gevolgd te hebben om hieraan mee te doen?

Het is niet nodig om eerst de oudercursus gevolgd te hebben. De opnames van een eerdere oudercursus huiswerkbegeleiding en motivatie behoren tot de opnames van trainingen die terug gekeken kunnen worden.  

Kan ik samen met mijn partner meedoen?

Ja dat kan. Je krijgt dan €50,- korting op de totaalprijs voor twee personen. Wil je daar gebruik van maken, stuur dan een mailtje naar info@vaardigeouders.nl

Mijn kind en ik hebben geen problemen, is het dan wel nuttig om mee te doen?

Jazeker is dat nuttig! Je leert altijd nieuwe en interessante dingen die nu of in de toekomst handig kunnen zijn. En je weet nooit wat de toekomst je brengt... 

100% tevredenheid garantie

Wanneer blijkt dat je de Academy niet aan je verwachtingen voldoet krijg je het hele bedrag van mij terug. 

>